Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΡΕΚΤΙΛΑ

Του Σταύρου Πατινιωτάκη*



Μεσοαστός σε καλή οικονομική κατάσταση αποφασίζει το 2006 να αγοράσει σπίτι γιατί οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ ευνοϊκές. (100% χρηματοδότηση, χαμηλό επιτόκιο 3,12 %, αποφορολόγηση τόκων Α' κατοικίας και υψηλό ενοίκιο συνηγορούσαν στην αγορά χωρίς δεύτερη σκέψη. Όλα OK ακόμα και τα πρώτα χρόνια της κρίσης. 

Το εισόδημα όμως αρχίζει να μειώνεται ολοένα και περισσότερο. Κλείνουν λογαριασμοί υπερανάληψης ρυθμίζονται και κλείνουν πιστωτικές ρυθμίζονται οφειλές παντός είδους επαγγελματικές δημοσίου κλπ κλπ. Με λίγα λόγια δημιουργείται ένα βουνό μηνιαίων δόσεων μέχρι τον επόμενο αιώνα. 

Συμμετέχει στα πολιτικά δρώμενα υπερασπιζόμενος την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας γιατί γνωρίζει πολύ καλά οτι μόνον οταν ανασάνει η οικονομία θα μπορέσει να ανασάνει και αυτός. 

Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα ζορίζουν ακόμα περισσότερο. Τις τελευταίες 10 ημέρες κάθε μήνα ζει μόνον αναπνέοντας. 

Ερώτημα: 

Τι θα κάνει αυτός ο φίλος αν συμβεί οτιδήποτε και χρειαστεί βοήθεια ? 
Θα ζητήσει δανεικά ?? Οχι βέβαια.. 
Θα κοινοποιήσει το πρόβλημα του στο φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον ? Ούτε αυτό θα κάνει, το απαγορεύει η Αστική του Αξιοπρέπεια. 
Πιθανόν να φύγει ''από άγνωστη αιτία'' ."Πω πω είδες ο τάδε'' !!! ...''ποιός το περίμενε βρε παιδί μου''... "Μα καλά εσύ δεν ήξερες τίποτα?''... ''Μα γιατί δεν μας είπε τίποτα ο χριστιανός'' ? (και να σας έλεγε )!!! 

Ποιος διαδηλώνει για τον μικροαστό που πεθαίνει κάθε μέρα ? 
Ποιός ασχολείται για αυτήν την ταξική εξόντωση ? 
Ξέρω ξέρω δεν είναι αυτά τα προβλήματα της χώρας. Τα μείζονα είναι η ''Ριάννα'' ο ''Ντάνος '' ''το αυγό του κόκορα'' το ''κάστανο του παστίτσιου'' και το ''πολιτικά ανάρμοστο'' μπουγέλωμα του Φίλη και του Ξυδάκη. 

Απ'αυτόν λοιπόν τον φίλο απαιτούμε μια θυσία ακόμα, ''πολιτική κορεκτίλα '' Μάλιστα ....... Μου φαίνεται οτι εδώ μέσα ολοι μας σχολιάζουμε και κριτικάρουμε τα πάντα εκ του ασφαλούς... 

Και κάτι τελευταίο. 
Κύριοι τη αντιπολίτευσης βγείτε στην κοινωνία και αφήστε τις προσωπικές σας καριέρες, και τις υψηλής ''ραπτικής'' διαφωνίες σας. 
Τα κομματικά σας λάβαρα και λογότυπα η χαμένη τιμή της ''αριστεράς'' καθώς και αν ''το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό'' δεν μας ενδιαφέρουν.

 Ο Σταύρος Πατινιωτάκης είναι Ασφαλιστικός Αντιπρόσωπος

2 σχόλια:

  1. Μία διαφωνία: οι μεγάλοι χαμένοι της κρίσης δεν είναι οι μικροαστοί αλλά οι Αστοί!

    Όλα τα λεφτά είναι η τελευταία πρόταση: Τι κάνουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με την έκκληση προς την αντιπολίτευση... Δυστυχώς προβλέπω ότι δεν θα τύχει προσοχής... Ο ατομικισμός του Έλληνα, διαχρονικά λειτούργησε εις βάρος του συνόλου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο σχόλιό σας θα δημοσιευτεί μετά από έλεγχο για υβριστικό περιεχόμενο